Uteritt       

Månskensritt   Lite bilder från månritt

 

Vi packade ner en massa mat och drycker i sadelväskerna____

Vänta vi börjar från början, vi är några stycken fritidsryttare som träffas ibland och rider ut i naturen. Bakom våra sadlar har vi sadelväskor, som vi packar med korv och öl. Ritterna brukar bli mellan 1 och 6 timmar långa beroende på väder o vart vi rider.

 

Telefonen ringer det är Martin som tycker vi skall ha en gubbritt.

Det nappar jag på direkt eftersom tjejerna redan haft en träff. När ska vi ta den, Martin tittar i kalendern kan ej, kan ej, fredag och lördag går bra kan du ringa till dom andra o kolla om det går bra. Telefonen gick varm det blev fredag. Vi skulle samlas klockan 19,30 vid Tjänt i skog där vi brukar vara. Jag tittade i kalendern det är ju fullmåne. Då ringde jag till Jonny och sa att vi tar en månskensritt i stället så tjejerna får vara med, han berättade det för Berit hon jublade. Det får bli en gubbkväll vid ett senare tillfälle. Jag ringde till Torbjörn, sa att Catrin  kan följa med på fredag, då tar jag och fixar dit veden. Esa ringde Maxen har fått ett skärsår i strålen kan jag få låna Bengtson (han heter Benson men Esa anser han bor i Sverige nu, då skall han heta så). Jag tog in hästarna i stallet och borstade av dom, sadlade Sallie. Esa dyker upp sadlar Benson och tar fram de stora sadelväskorna för vockpannan skall få plats bland ärtsoppa, fläsk, öl och flaggpunschen. Månen hade redan gått upp när vi startade våran ritt genom skogen mot Berg. Det är lite halt för Benson för han har ej några skor men Sallie har skor med broddar så hon halkar ej. Vägen genom skogen var mycket vacker med snö på träden. Månen lyste mellan träden så vi kunde se mycket bra. När vi kom ut på de snöklädda åkrarna var det bara gallop som gällde. Nu var vi nästan framme hos Jonny o Berit, där stog de med var sin nordsvensk. Västernsadlarna var på och sadelväskorna var fyllda med mycket gott för kvällen. Vi slog följe och red vidare uppför en gammal traktorväg. Efter en kvart hade vi kommit till en ny mötesplats där Torbjörn o Catrin mötte upp. Sedan bar det av mot våran lägerplats. När vi kom fram hade Martin redan kommit och fått eld på brasan. Inne i skogen lyste ej månen genom men vad gör det vi hade ju en stor brasa. Hästarna band vi mellan granarna, där stog dom och undrade varför vi är mitt i natten långt in i skogen.

Vockpannan kom fram ärtsoppan åkte i med extra fläsktärningar. Punshen värmdes till lagom temperatur. Ärtorna serverades i medhavd kåsa punschen i liten mugg. Var hela kvällen tog vägen har jag ingen aning om för när vi hade pratat om alt o alla var klockan redan ett så vi bröt upp släkte elden sadlade hästarna o red hem. Månen stog rakt över oss, lyste upp våran ridväg så vi kunde se mycket bra, men hästarna vet ändå vägen hem. Vi släppte ut hästarna i hagen, Sabine hämtade Esa. 01.45 kom jag i säng slocknade direkt, vilken härlig kväll vi hade fullmåne med underbara kompisar.

 

Vid pennan Krister